Autószerelő OKJ képzés

Autószerelő OKJ képzés és tanfolyam

Többen érdeklődtek blogunkban, hogy miképpen lehetne felnőtt fejjel autószerelő szakképesítést szerezni, OKJ szakképesítéshez jutni.

A megkeresések miatt csináltunk egy kis kutatást, amelyben a melyiksuli.hu szakemberei is segítséget nyújtottak, ezúton is köszönjük! És akkor most a lényegi információk.
Autószerelő OKJ tanfolyam két korcsoportban érhetőek el, van egy a fiatal felnőttek részére 18 és 22 év között, valamint egy vegyes korcsoportú 22 év felett. Az OKJ képzésen való részvétel feltétele a középiskolai végzettség, és az orvosi alkalmassági. Fontos tehát, hogy autószerelő képzésen való részvételhez középiskolai végzettség kell, az általános iskola már nem elegendő!
Az OKJ képzés négyszáz órás, amelynek közel fele gyakorlati képzés, tehát nem csak elméleti, hanem gyakorlati ismereteket is szerezhetünk az OKJ képzés során. A tanfolyam díja nagyjából fél millió forintra tehető, de ebben az összegben a vizsgadíj és egyéb járulékos díjak is benne vannak. Ezek nélkül kb. 400 ezres költséggel kalkulálhatunk. Az autószerelő szakma nem csak az autók, motorok javítását foglalja magában, hanem környezetvédelmi ismereteket, a műszaki vizsga folyamatát, és egyéb ismereteket, amelyek szükségesek ahhoz, hogy ezt a munkakört valóban el tudd látni.
A melyiksuli.hu OKJ képzés keresőjében rá lehet keresni, hogy melyik városban érhető autószerelő OKJ képzés. Érdemes az Ő weboldalukon keresztül jelentkezni, mert esetenként tíz százalékos engedményhez is juthatunk ilyen módon az OKJ képzések árából.