matrac

Miért jó választás a táskarugós matrac?

Nehéz ma a matracok világában kiigazodni, hiszen a választék óriási, és hiába próbáljuk ki egy üzletben a matracot, attól még nem biztos, hogy beválik, és hosszú távon is kényelmes lesz. Éppen ezért alaposan körül kell járnunk a témát, mielőtt kiválasztanánk azt a matracot, amely évekre jó lesz számunkra vagy a gyermekeink számára.

Jelen cikkünkben a táskarugós matracokat járjuk körül, miért essen a választás ezekre a matracokra. A táskarugós matracok régóta a piacon vannak, nem ezek tehát a legújabbak, de éppen amiatt, hogy hosszú ideje vannak jelen, egyben azt is jelenti, hogy már bizonyítottak. Ezek a matracok több évet is változatlan formában kibírnak, a gyártók akár tíz éves garanciát is vállalnak rájuk. Fontos ez, hiszen időnk jelentős hányadát a matracon fekve töltjük.

A táskarugós kialakítás lehetővé teszi, hogy a rugók a táskában külön mozogjanak és emiatt a terhelés, a súly elosztása egyenletes lesz, kevésbé lehet „kifeküdni” ezeket a matracokat. Jó szellőzést biztosítanak, még a legnagyobb melegben sem füllednek be. Az alattuk lévő ágyrács gyakorlatilag mindegy, milyen, hiszen ezek akár a földre letéve is megállják a helyüket. Ha hosszú távú megoldást keres, akkor válasszon táskarugós matracokat!