távirányítós televízió

Egy kis tévétörténelem, a távirányító bajnokainak

Napjaink tévézési szokásai merőben különböznek attól, ahogy nagyanyáink használták a televíziót. Abban a korban még nem volt távirányító, sem színes televízió, és a tévécsatornák száma is messze elmaradt attól, amit ma tapasztalhatunk.

Ez a múlt nem is olyan régi, még bő húsz esztendővel ezelőtt, csupán egyetlen televíziós csatorna létezett az MTV1, amely nem is minden nap sugárzott eleinte műsort. A nyolcvanas évek táján tört be hozzánk a nyugat. Megjelent a színes televízió és az első távirányító a Videoton televíziókhoz.
Ekkor indult be a Magyar Televízió kettes csatornája is, amely először csak a hétfő napokon sugárzott adást.
Az igazi áttörést a televízió hozta meg, valamint a kereskedelmi adások megjelenése. Ekkor már egy egész ország szorongatta a kezében a távirányítót, és szurkolt a Való Világ, vagy más televíziós műhősnek.
Ma már a kábeltelevíziók és műholdak világában akár száznál is több csatornánk lehet. Megjelentek a lapos tévék, LCD és led technológiák. Sőt ma már akár három dimenzióban is élvezhetjük a tévéadásokat. Messzire jutottunk, pedig alig 25 esztendő tele el azóta, hogy elindult a második hazai csatorna, és kezünkbe foghattuk az első távirányítót