szalagparketta

A szalagparketta és előnyei

A szalagparketta – bár a parafához, vagy a bambuszhoz hasonlóan kétségtelenül nem minősíthető annyira környezetbarátnak – ám kopásállósága előbbinél nagyságrendekkel nagyobb.

A kritikusok a szalagparketta lerakását kivitelező cégek munkájával szemben túl sok kifogást nem tudnak emelni. Igaz, hogy a szalagparketta a különböző vastagágban gyártott laminált padlóburkolatokkal rajzolat tekintetében nem veheti fel a versenyt. Utóbbi hiányosságot viszont jelentéktelenné teszi az, hogy mintázata valódi és természetes fa alapanyagból készül. Könnyű tisztíthatóságával, portaszító képességével messze felülmúlja a nem természetes fa alapú járófelületeket- írja a 2jepetto.hu. A lakberendező szakemberek nemcsak azért ajánlják, mert könnyű kivitelezhetőségével, hosszú élettartamával, időközönkénti felújíthatóságával és persze a gyártók és kivitelezők által garanciával rendelkező kész parkettaféleség, hanem azért is mert – egy-két fafajtól eltekintve – padlófűtéssel rendelkező lakásokban alkalmazható.

A szalagparketta köztudottan három rétegből épül fel, ami vitathatatlan előnnyel bír, ugyanis a természetes fa parkettákhoz hasonlóan a felső tömör fa réteg kopás után csiszolható valamint lakkozással  akár többször is felújítható. A hosszú évek alatti igénybevétel nyomai így könnyűszerrel eltávolíthatók. Utóbbinak köszönhetően ezek a termékek akár negyedszázados megoldást jelenthetnek.